Verschillen PVC en laminaat

We leggen u graag uit wat de verschillen zijn tussen varianten PVC vloer en laminaat.

/01

Ondervloer

De Loose Lay vloeren van Expona SimpLay kunt u zo neerleggen op een egale ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld over een bestaande laminaatvloer zonder te brede v-groef of rechtstreeks op de cementdekvloer. U heeft voor SimpLay geen extra ondervloer nodig. Wanneer u SimpLay over bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer wilt leggen dan is het vanwege de voegen van de tegelvloer wel raadzaam om een ondervloer te gebruiken, bijvoorbeeld Jumpax.

Voor Click PVC en laminaat heeft u altijd een ondervloer nodig.

/02

Kosten leggen

SimpLay kunt u eenvoudig zelf leggen. Met de leginstructie die we verwerkt hebben in een filmpje is dit goed te doen. Mocht u SimpLay toch willen laten leggen dan brengen wij u graag in contact met een van onze ervaren legpartners.

Een Click PVC vloer of laminaat kunt u ook zelf leggen. Een PVC vloer lijmen is niet eenvoudig zelf te doen, hiervoor dient u een professional in te huren.

/03

Dikte van de vloer

Binnen de verschillende PVC vloeren heeft SimpLay een dikte van maarliefst 0,5mm. Vergeleken met andere Loose Lay vloeren is dit de dikste vloer in de markt. Door het gewicht van 8kg per m2 ligt SimpLay zeer stevig.

Click PVC en lijm PVC zijn veel dunner met 0,2 of 0,3 mm. Wanneer u onze SimpLay Loose Lay vloer of een andere vloer in de handen hebt zult u dit verschil zeer goed ervaren.

/04

Top-slijtlaag

SimpLay heeft de allerhoogste top-slijtlaag die beschikbaar is in de markt. Deze laag heeft een dikte van 0.7mm en is daarmee geschikt voor zwaar commercieel gebruik. Natuurlijk dus ook perfect geschikt om te gebruiken in uw woning, u haalt met SimpLay een zeer duurzaam product in huis. Andere PVC vloeren hebben een top-slijtlaag van 0.55mm of minder en zijn daarmee minder duurzaam.

/05

Onderhoud en schoonmaken

SimpLay is antibacterieel, vuilafstotend en geheel onderhoudsvrij. U hoeft er dus nooit iets op te strijken. Schoonmaken met een PH neutraal schoonmaakmiddel mag.

/06

Geluid

SimpLay Loose Lay PVC is zeer geluiddempend. PVC is een hele stille vloer, behalve bij Click PVC. SimpLay dempt het contactgeluid optimaal wat natuurlijk fijn is voor u en uw buren.

Een overzicht

  • Swipe naar links en rechts om de tabel te bekijken